Общият брой на издадените вече е 500 000 и реалните действия

...
Общият брой на издадените вече е 500 000 и реалните действия
Коментари Харесай

Министър Георги Тодоров: Над 500 000 електронни рецепти са издадени през централизираната система

Общият брой на издадените към този момент е 500 000 и действителните дейности в електронното опазване на здравето са добър мотив да отбележим Световния ден на телекомуникациите и осведомителното общество. Това съобщи служебният министър на превоза, осведомителните технологии и известията на среща през днешния ден с управлението на „ Информационно обслужване “ АД.
Въвеждането на системата за издаване на е-рецепти улеснява както пациентите, по този начин и персоналните лекари, като в това време понижава риска от погрешно разпределяне на лекарства, добави той.
 Георги Тодоров одобри ръководството на МТИТС от Росен Желязков Георги Тодоров одобри ръководството на МТИТС от Росен Желязков
Състоянието на транспортния бранш и степента на осъществяване на инфраструктурните и телекомуникационни планове бяха разисквани от новоназн...
Централизираната онлайн система за определяне и разпределяне на лекарствени артикули, която бе пусната в деяние от националния систематичен интегратор „ Информационно обслужване “ АД, към този момент се употребява интензивно от над 2 300 общопрактикуващи лекари и 2 100 аптеки на територията на цялата страна, бе регистрирано по време на срещата. През портала са издадени и над 100 000 електронни посоки.
На 14 май 2021 година приключи консолидираното на българската система за дигитален документ, който удостоверява имунизация против COVID-19, отрицателен тест за съществуването на вирус или съществуване на антитела след прекарана зараза, със системите на другите европейски страни. Очаква се единният европейски Зелен дигитален документ да влезе в действие от 1 юни, като задачата му е да улесни свободното придвижване в Европейския съюз.
До момента през електронния указател за подкрепяне на имунизационния развой, който бе създаден от сдружението, са записани над 170 000 души в над 200 имунизационни центрове.
Сред другите значими планове на националния систематичен интегратор в региона на опазването на здравето, е Информационна система за надзор на здравната експертиза, осведоми по време на диалога изпълнителният шеф на компанията Ивайло Филипов. Чрез нея са направени 36 000 заявки, издадени са 39 000 посоки и са приключени напълно 17 000 експертни решения. Системата изцяло електронизира процеса по издаване на експертните решения на лица с трайно понижена продуктивност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР